اعتیاد به شبکه‌های ضداجتماعی در بستر اینترنت؛ خطرناک‌تر از اعتیاد به مواد مخدر
تحقیق راجب یکی ازاسیب های نوپدید اجتماعی اعتیاد به اینترنت
تاریخ : جمعه 21 اسفند 1393
نویسنده : کیمیا فانی

اعتیاد به شبکه‌های ضداجتماعی در بستر اینترنت؛ خطرناک‌تر از اعتیاد به مواد مخدر

این پژوهشگر فضای مجازی تأکید کرد: نتایج پژوهش‌های مختلف در سراسر جهان نشان می‌دهد، اعتیاد به شبکه‌های ضداجتماعی در بستر اینترنت از اعتیاد به مواد مخدر بیشتر و خطرناک‌تر است، به‌نحوی‌ که افراد را دچار عوارض فراوان روحی و جسمی می‌کند زیرا فرد زمانی که در محیط شبکه‌های ضداجتماعی است مدام در معرض محرک‌های تنش‌زای روانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه تفاوت چندانی بین شبکه‌های ضداجتماعی و رسانه‌های تعاملی وجود ندارد، افزود: وقتی فرد از محیط این شبکه‌ها فاصله می‌گیرد نیز استرس‌های فراوانی چون احتمال وجود پیام‌های خوانده‌نشده، مخاطب قرارگرفته شدن توسط دوستان و یا احتمال لو رفتن پیام‌های مخفی، ارتباطات، مشاهدات ناهنجار و … آرامش روانی او را تهدید می‌کند.

مؤمن‌نسب گفت: مطالعات داخلی و خارجی بر روی کاربران، نشان می‌دهد که افراد در مدت کوتاهی پس از استفاده از شبکه‌های اجتماعی به چرخهٔ تنهایی، نارضایتی و افسردگی می‌افتند و به ابتلائاتی مثل بحران هویت، حسادت، عذاب وجدان و تجربه طرد شدن، افت سطح آموزش و … دچار خواهند شد.

کاهش ارتباطات واقعی از عوارض استفاده از شبکه‌های اجتماعی

وی ادامه داد: کاهش ارتباطات واقعی و تسلط بر مهارت‌های کلامی و خواندن و نوشتن، اتلاف وقت و نهایتاً از دست رفتن تعادل روانی از عوارض استفاده بیش از حد از شبکه‌های مجازی است، همچنین رفتارهای تند مانند خشم و خشونت از عوارض محرک‌های تنش‌زای پیرامون شبکه‌های ضداجتماعی عموماً آمریکایی به شمار می‌رود.

این پژوهشگر فضای مجازی، برای ارائه راهکار جهت مقابله با عوارض فضاهای مجازی و شبکه های ضد اجتماعی، عنوان کرد: تا زمانی که منافع وزارت ارتباطات، شرکت‌ها و اپراتوری ها و افرادی در داخل و خارج کشورمان با به خطرافتادن سلامت روانی مردم گره خورده است، به‌سختی می‌توان آسیب‌های ناشی از این‌گونه فضاها را برطرف کرد.

وی ابراز کرد: در شبکه‌های ضداجتماعی موجود، فعالیت و اعتیاد کاربران برای عده‌ای توجیه اقتصادی دارد، درنتیجه برخی شرکت‌های تولیدکننده و کنترل‌کننده و سرویس دهنده به این نرم‌افزارها با طمع درآمد بیشتر، تمایل مفرطی به معتادکردن مردم به استفاده از شبکه‌های ضداجتماعی دارند که این مانع بزرگ باید شکسته شود.

طراحی شبکه‌ اجتماعی سلامت‌بخش و خانواده‌پسند

مؤمن‌‎نسب افزود: لازم است، دلسوزان و متخصصان علوم مذهبی، اجتماعی و روانشناسان دست‌ به‌کار شوند و مدل مفهومی شبکه‌ اجتماعی سلامت‌بخش و خانواده‌پسند را طراحی کنند تا از آسیب‌های فراوان این شبکه‌های ضداجتماعی که در غرب هم منشأ خسارات فراوان هستند، جلوگیری شود.

اما باید توجه داشت که ما هر روز از میدان مین گناه و کارونی از عوارض، عبور می‌کنیم پس باید مراقب باشیم و بصیرتمان را بالا ببریم، که ترکش نخوریم. پس، ای بانو! ای مرد! اینجا کمی بیشتر مراقب خودت و خوبی‌هایت باش.

منبع:ایکنا




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
درباره من: به وبلاگ من خوش آمدید در این وبلاگ مطالبی راجب اسیب های اجنماعی نوپدید (اعتیاد به اینترنت)برای شما بازدیدکنندگان گرامی اماده کردم عتیاد به اینترنت یا در سطحی وسیع‌تر استفاده بیش از حد از اینترنت و رایانه در زندگی و وابستگی به آن به صورتی که در انجام کارهای روزانه مشکلاتی پیش آید. این اختلال گونه‌ای از مشکلات روانی محسوب می‌شود که البته این طبقه‌بندی همچنان مورد تحقیق و بررسی است. فعالیت آنلاین افراد مبتلا به این اختلال می‌تواند انجام بازی‌های رایانه‌ای، وبلاگنویسی، پورنوگرافی، شبکه‌های اجتماعی یا خرید اینترنتی باشد. مخالفان این نظریه اعتقاد دارند که این نوعی عادت و رفتاری تکراری است و گونه‌ای از اعتیاد محسوب نمی‌شود.